Kika på min blogg: perekskog.

Äntligen!

 

Idag fick jag ännu en av dessa fantasier om Monika. De har börjat komma allt oftare nu på sista tiden. Det var idag när jag var ute och gick i nysnön som jag fick en sådan barnslig lust att rulla runt i snön. Jag tänker mig att jag och Monika är ute och går tillsammans.

Det är mörkt ute eftersom det är vinter. Snön faller sakta i stora flingor genom luften och allt är sådär tyst och stilla som det bara är på vintern när det snöar.

Vi pratar tyst om livet och meningen med allt. Vi går tätt tillsammans så att våra armar ibland stöter emot varandra.

Plötsligt får jag ett tokigt infall.

Jag tar upp en näve snö och trycker in i hennes ansikte.

Fräsande som en våt katt böjer hon sig ned, lassar båda händerna fulla med kall snö och slänger den mitt i mitt ansikte.

Snökriget är i full gång.

I stridens hetta tar jag ett stadigt tag runt hennes midja och känner kort hennes mjuka kropp mot min innan jag slänger henne ut i en snödriva.

Kvickt som ögat hoppar jag efter, sätter mig över henne där hon ligger med ansiktet ner mot snön och murar igen hennes ansikte fullständigt. Hon viftar vilt med armar och ben utan att komma loss. Mer snö. Ner på ryggen innanför jackan. Efter en stund låter jag henne komma loss ur mitt grepp och blottar min strupe för henne.

Hon är inte sen att utnyttja övertaget utan begraver mig helt i snö. Jag låter henne hållas en stund och njuter av att hon sitter där ovanpå mig. Njuter av att känna hennes upphetsade kropp mot min. Jag grabbar tag i hennes jacka och vi rullar runt i snön, hela tiden skrattande och frustande av upphetsning.

Vi börjar bli lite trötta och rullar allt långsammare runt. Hon stannar på rygg med mig ovanpå. Vi lugnar oss och tittar varandra djupt in i ögonen. Någonstans där inne finns en glödande lust som bara väntar på att få vakna till liv. Jag tar av mig ena handsken och borstar försiktigt bort snön ur hennes ansikte och lägger hennes fuktiga hår tillrätta.

Vi betraktar sedan varandra en god stund och undrar båda två vad den andre tänker på. Som reaktion på ett tecken från ovan stryker jag henne sakta med ett finger från pannan, ner över kinden och till halsen. Hon får ett allvarligare uttryck i ansiktet, lyfter sin högra hand mot mitt ansikte och lägger den mot min kind. Mitt hjärta bultar snabbt i mitt bröst och jag känner mig varm om hela kroppen.

Jag tar stöd med mina armar och böjer mig sakta ner mot hennes ansikte. Hon tittar mig djupt in i ögonen. Nu är jag alldeles nära och känner hennes andedräkt. Den kännas varm och lockande. Jag låter min näsa sakta röra vid hennes för att därefter gå på upptäcktsfärd runt hennes ansikte. Jag suger sakta och omsorgsfullt in dofterna från hennes panna, ögon, öron, kind, hals och slutligen hennes mun. På väg upp mot hennes näsa snuddar våra läppar vid varandra.

Vi leker en stund med våra läppar innan jag sakta öppnar min mun och fuktar hennes läppar med min tunga. Hon öppnar sin mun och våra tungor möts i en försiktig dans. Jag pressar mig allt hårdare mot hennes mun och tungornas dans blir allt häftigare. Jag lägger mig raklång över henne och vi tar ett stadigt tag i varandra. Vi rullar runt ett par varv, hela tiden ivrigt kyssandes. Vi stannar när vi ligger där i snön, sida vid sida och ser på varandra med lättade ögon. Vi kramar varandra ömt en lång stund utan att säga ett ord.

När vi tittar upp mot den karga natthimlen breder sig ett mäktigt norrsken ut sig över oss där vi ligger tätt ihop och myser. En stjärna faller över himlen och vi ser varandra i ögonen. Leende viskar vi till varandra, "äntligen!"

© Per Ekskog, 2016